Ethereumin Kintsugi testiverkko käynnistettiin, valmistautuu Q2 2022 sulautumiseen

Kryptouutiset
2 min readDec 21, 2021

--

Ethereum-lohkoketjun Kintsugi testiverkko on virallisesti käynnistetty, ja sen on määrä yhdistää Ethereum mainnet ja beacon-ketju Q2 2022 mennessä.

Kintsugi testiverkko on tuorein kehitys Ethereumin tiekartan viimeisin kehitysaskel, joka on juuri valmistunut Amphoran yhdistämistyöpajasta. Kintsugi on japanilainen sana, joka viittaa taiteeseen korjata rikkinäisiä saviastioita kultalakalla, jolloin rikkinäisyys korostuu ja siitä tulee osa esineen historiaa.

Kintsugi testiverkon tavoitteena on yhdistää Ethereumin pääverkko ja beacon-ketju, mikä luo tehokkaamman ja skaalautuvamman lohkoketjun. Testiverkko tulee myös sisältämään päivityksiä Ethereumin protokollaan, kuten sharding ja Casper FFG (Friendly Finality Ghost), Vitalik Buterinin ja Virgil Griffithin joskus vuonna 2017 rakentama konsensusprotokolla, jonka tarkoituksena on auttaa toteuttamaan Ethereumin täysi siirtyminen proof-of-stake-tilaan.

Kintsugi testiverkko on tällä hetkellä beta-vaiheessa, ja kehittäjiä kannustetaan testaamaan sitä ja antamaan palautetta. Testiverkko otetaan virallisesti käyttöön vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Ethereumin ydinkehittäjä Tim Beiko ilmoitti Twitterissä lanseerauksesta ja pyysi yhteisöltä apua testaukseen:

Beikon mukaan Ethereumin kehittäjät ovat työskennelleet ahkerasti toteutuksen parissa ja tarkistaneet nykyisiä versioita sulautumismääritysten osalta devnetin testien avulla.

”Vaikka asiakasohjelmistoa ja UX:ää hiotaan edelleen, kannustamme yhteisöä aloittamaan Kintsugin käytön tutustuakseen Ethereumiin sulautumisen jälkeisessä kontekstissa.”

Beiko kertoi Ethereumin virallisessa blogissa.

Kintsugin portaali on nyt käytettävissä Kintsugi-verkkoon liittymistä varten. Kiinnostuneet testaajat löytävät verkkoasetukset, hanan, lohkoetsimen ja JSON-RPC-päätepisteen. Sivustolla on myös päivitetty dokumentaatio, jossa peilataan tuettuja konsensus ja suorituskerroksen asiakasyhdistelmiä.

Kun Ethereum 2.0 on yhdistetty vuoden 2022 toiseen neljännekseen mennessä, se tarjoaa paremman skaalautuvuuden ja alhaisemmat transaktiomaksut uudella proof-of-stake-konsensusmekanismillaan. Consensysin äskettäin julkaisemien tietojen mukaan instituutiot ovat tähän mennessä panostaneet yli 8,4 miljoonaa $ETH:ta Ethereum 2.0:lle, ja kirjattu APY (annual percentage yield) on vähintään 5,2 prosenttia.

Source: Ethereumin Kintsugi testiverkko käynnistettiin, valmistautuu Q2 2022 sulautumiseen — Kryptouutiset.net

--

--